Be You imagocoaching - dé partij voor personal branding.

Van werknemer naar ambassadeur

Als ondernemer wil je graag aan de slag met jouw aanbod, toch?! Met beiden voeten in de startblokken sta je te popelen om los te kunnen gaan en klanten te helpen. Je hebt er zin in! Vol frisse moed is het ondernemen begonnen. Je hebt een bedrijf overgenomen van iemand die jaren met plezier aan het roer heeft gestaan, maar het nu verdiend om met pensioen gaat. Het personeel neem je over. Voor de rest wil je het imago van jouw onderneming verjongen. Je werkt hard aan jouw online zichtbaarheid, want ja, jouw website is meestal het eerste visitekaartje. En oh ja, ook aan je offline zichtbaarheid heb je gedacht; een passend visitekaartje en folder zijn gedrukt. Maar heb je ook nagedacht over de ‘persoonlijke zichtbaarheid’ van jouw onderneming? Hoe een potentiële klant of concurrent tegen jouw bedrijf aankijkt is bepalend voor het imago van jouw business. Veelal zie ik dat ondernemingen ‘gratis reclame’ laten liggen door geen aandacht te besteden aan hun persoonlijke zichtbaarheid.

Ook jouw personeel is reclame

Ik leg je graag het belang van persoonlijke zichtbaarheid uit.

Door als bedrijf te weten waar je voor staat kun je zonder dat je elkaar hebt gesproken al heel veel laten zien over jouw onderneming naar een potentiële klant of concurrent. Zo wil het ene bedrijf graag uitstralen dat het de snelste is en de ander de meest betrouwbare of de goedkoopste. Hierin zijn al heel veel mogelijkheden voor jou om mee aan de slag te gaan op het gebied van ‘persoonlijke zichtbaarheid’. Je profileren maakt dat een klant zich associeert met jouw aanbod. Het kaf scheidt zich van het koren. En hoe staat het ervoor met de werknemers? Als ik met de persoonlijke zichtbaarheid van jouw onderneming aan de slag ga, wil ik altijd met een (afvaardiging) van de werknemers contact hebben, zodat alle partijen kunnen aangeven waar ze voor staan en hoe ze tegen het bedrijf aankijken. Jouw personeel over de volledige verticale lijn is immers een afspiegeling van jouw onderneming. Hoe zij zich tonen en wat ze uitstralen is hoe de klant of concurrent tegen jouw onderneming aankijkt. Ik onderzoek of de waarden overeenkomen binnen alle lagen van de organisatie, zodat er uiteindelijk één duidelijk imago overblijft. Deze wordt daarna vertaald (door middel van workshops) in hoe je je dan profileert en hoe je er dan uitziet. Het maakt dat de onderneming herkenbaar is, zonder ruis. Werknemers dragen die visie letterlijk en figuurlijk uit naar buiten.

Wat ik voor jullie kan betekenen is dat ik op alle lagen binnen de onderneming de identiteit onderzoek. Het laat zien wat het DNA van jouw onderneming is. Waarin is jouw onderneming uniek? Hier komt een advies uit naar voren. Het kan zijn dat er een verhelderende workshop of training nodig is om jullie kloppend hart boven water te krijgen. In het advies vertaal ik de waarden van jullie unieke DNA in een persoonlijk zichtbaarheidsadvies.

Be You imagocoaching biedt op maat coachingstrajecten om van jouw medewerkers ambassadeurs te maken!

Wil je weten wat ik voor jouw onderneming kan betekenen?

Be you, see you!

Locatie Arnhem
Putstraat 9
6822 BE Arnhem
Plan route

Bel 06 44 15 08 59 of mail naar info@beyou-imagocoaching.nl.

Laat een reactie achter